MeikeJanssens - dreaming of beatuy

Experimenteren met de natuur, verbinding met de wereld. Mijn kunst in keramiek.

De Magie van Porselein: Een Reis van Verwondering

Verdwijnen in het Moment

In mijn atelier beleef ik de kracht van verwondering telkens wanneer we ons wagen aan het experimenteren met porselein. Het is dat betoverende moment waarop gedachten vervagen, en we de wereld herontdekken in al haar geuren, kleuren en geluiden. Het innerlijke kind wordt gevoed, en we staan open voor de magie van de natuur en de schoonheid van het alledaagse.

Een avontuur met klei en porselein

Het aanraken van klei en experimenteren met organische materialen voert ons mee op een avontuur. Voor mij is die kinderlijke verwondering altijd aanwezig, een constante metgezel in mijn dagelijks leven.

Klei en Porselein: Vertragen, Verstillen, Voelen, Kijken

Klei en porselein nodigen uit tot vertragen, tot verstillen, tot voelen en kijken. Gecombineerd met het genot van aardse en natuurlijke materialen brengen ze ons in contact met onze vaak hypergevoelige zintuigen. Het voeden van die zintuigen creëert voor mij een diep gevoel van verbinding.

Verbinding met het aardse materiaal

De verbinding met het aardse materiaal en het creëren van kunst zijn een uiting van persoonlijke intuïtie. Het is heerlijk om deel uit te maken van dit proces en objecten voort te brengen die resoneren met een diep innerlijk weten.

Schatten van de Natuur in Porselein Gewikkeld

Mijn wandeltochten onthullen schatten in lichtinval, glinsteringen, verdorde blaadjes en zelfs een dode kever. Al deze vondsten krijgen een nieuw leven in mijn atelier, omgeven door porselein in mixed media kunstwerken.

Verwondering in de Kleine Dingen

Ik koester de momenten waarop ik op mijn wandelingen dingen verzamel, nieuwsgierig door mijn zakken ga om de schatten te herontdekken. De kunstwerken die hieruit voortkomen, zijn het resultaat van een intuïtief proces waarbij mijn zintuigen worden gevoed door geuren, geluiden, schitteringen en texturen.

Poëtische expressie in de natuur

De kunstwerken die ik creëer, worden een deel van de natuur zelf. Ze drukken mijn eigen realiteit poëtisch uit en verbinden zich authentiek met de verzamelde materialen. Dit gebeurt niet alleen in mijn creaties, maar ook wanneer ik ze deel met de dragers van de kunstwerken of met de deelnemers van mijn workshops.

Wilde creativiteit zonder compromis

Experimenteren met porselein en natuurlijke objecten geeft me een communicatiemiddel om mijn eigen realiteit op een poëtische manier in beeld te brengen. Het is een uitdrukking van wilde creativiteit, zonder compromissen. Het brengt rust en eenheid met het moment. Deze plek van authentieke expressie is waar ik wil zijn.

Meike Janssens, kunstenaar met ene kleinschalig keramiek atelier

Meike Janssens

kunstenaar met keramiek en fotografie.

Ervaren keramiste.

Begeleider van creatieve workshops en workshops keramiek in Gent.

Creatieve coach en creativiteitscoach.

Creatief therapeut.

Aanhanger van slow art, mindful creëren en heeft een voorliefde voor intuïtief creëren en experiment.