Wandel door mijn wunderkammer

My objects of interest ( Okt’ 2021 – Ongoing)

Vatbaar voor verandering van vorm, materiaal, context en tijd. Alle objecten en kunstvormen samen vormen een grote installatie, als een nooit afgewerkt verhaal dat telkens in elkaar haakt.

Intiem, kwetsbaar als een verstilde momentopname. Maar niet zonder angels en stekels.

Op die manier beïnvloed ik mijn “toekomstige herinneringen”. Want het ene gevonden object roept reeksen en verzamelingen op met allerlei gelijkaardige objecten. Ik ga op zoek, ga jagen en verzamelen. Waardoor ik gericht mijn eigen wereld, blik en toekomst vorm en vervorm.

Het is een fragiele en kwetsbare zoektocht als een gewoon object dat plots waardevol wordt. Als mijn lichaam dat ook een object of interest wordt. Het gewone als kunstwerk, het persoonlijke universeel gemaakt.

My performing objects of interest

Hunting and Collecting (2020 -ongoing)

Geboeid en gebeten door organisch restmateriaal en andere fragiele elementen.

Zaaddoosjes die langzaam verdorren, objecten die achtergelaten werden, die verloren zijn of dingen die simpelweg niet gezien worden.Lichaamsdelen ingepakt en onherkenbaar voor externe blikken. Anders geassembleerd, ingepakt met porselein, aangepast en onherkenbaar.

Als herinneringen die veranderen in tijd, ruimte en plaats. Dingen die je enkel weet door verhalen, gaten in je geheugen die anders opgevuld worden. Contouren die begrenzen, fungeren als grenspalen en tegelijk vaag zijn.

 

Mijn blik op de wereld, kleuren, vormen.

Mijn aparte blik op schoonheid in verval, verandering, roesten, verdorde elementen, op de grond gevallen of aangespoeld.

TouchSkin – SkinTouch (2020-2021)

Hoe kunst op mijn lichaam de begrenzing wordt tussen de wereld en mij

De mens heeft de neiging om chaos te willen structuren. De wereld en dus ook de mens in hokjes in te delen. 

Vaak voelen hokjes De labels als een corset. Echter heb je zelf in handen of je ze aantrekt of verplaatst. Het werkt belemmerend, maar labels die echt passen kunnen ook bevrijden.

Over belemmering en persoonlijke groei. Over kwetsbaarheid als kracht. 

Een persoonlijk verhaal in een breder perspectief

Dive into – Water en zeezichten. Eindeloze inspiratiebronnen

Dromen van vakantie, reizen in herinneringen – reizen in je hoofd. Ontsnappen uit de bubbel of in onze bubbel.

Voor mij is er iets ambigue aan het werk van Hockney.

Alles gelijkt op het eerste gezicht vakantie en ontspanning te ademen, maar er hangt een vreemde artificiële sfeer. Bijna te perfect. Een ontsnapping naar het beloofde vakantieoord, een droom, een walhalla.

 

Geïnspireerd op David Hockney’s A bigger splash

 

Werken met porselein, dat is altijd wat mixed media. Je werkt met gips, allerlei papier, glas, organisch materiaal en meer.

Ik voel mij een laborant/kunstenaar/vormgever. En meer. Heerlijk.