TouchSkin SkinTouch

Achter de façade: waar schoonheid pijn doet.

Prachtige gevels, ogenschijnlijk perfect, verbergen vaak een duistere binnenkant. Muren van verwachtingen en keurslijven knellen, beperken en veroorzaken pijn. We klemmen ons vast aan etiketten die ons niet meer passen, gevangen in een façade van perfectie.

Onderhuids woedt een stille strijd. De glimlach verbloemt innerlijke onrust, terwijl we krampachtig proberen overeind te blijven. Labels die anderen op ons plakken, nestelen zich in onze ziel tot we ze zelf gaan geloven. Maar wie zijn we écht achter die façade.


Mijn huid is de kwetsbare begrenzing tussen het kunstobject en mijn innerlijke beleving, tussen binnen en buiten. Op zoek naar wie ik ben, wat mij bepaalt en hoe we ons verhouden ten opzichte van elkaar en de wereld. In contact met mijn huid worden het ongemakkelijke, zelfs pijnlijke sculpturen.