Keramiek Gent | kunstenaar en keramiekatelier| keramiek workshops

Kunstenaar en keramiste met een missie

Meike Janssens, kunstenaar, keramiek workshop en creatief therapeut gent

Over Meike Janssens

Welkom in mijn wereld, waar nieuwsgierigheid en kunst hand in hand gaan. Mijn naam is Meike Janssens, een fervente verzamelaar van herinneringen in natuurlijke materialen en objecten.

Mijn reis is een wandeling met stevige voeten op de grond, het hoofd vol aandacht voor interessante materialen en diepe indrukken. Ik zoek naar mijn eigen schoonheden in de wereld en koester elke stap van mijn ontdekkingsreis.

Meike Janssens, kunstenaar, workshops keramiek, creatieve workshops en creatief therapeut gent

Ontdekker van schoonheid

Mijn leven draait om nieuwsgierigheid en vragen stellen. Nieuwsgierigheid is misschien wel mijn middelste naam, en ik blijf mezelf bijscholen in kunst kijken, kunst doen en het begeleiden en doorgeven van creatieve processen.

Mijn voeten voelen het zand aan de zee, ik wandel door zeewater, raak aan, ruik aan de geuren van het bos, en laat me inspireren door de kunst en kunstenaars om me heen.

Meike Janssens, creatief therapeut, coach, kunstenaar en workshop keramiek en creatieve workshops in gent

Slow Art, Slow Living

Ik ben vaak stil, naar binnen gericht, een dagdromer en introvert. Mijn liefde voor kunst, kunstenaars en creatieve processen leidt me naar museums, waar ik geniet van traag kijken naar kunst.

Mijn motto is slow art, slow living. Ik creëer sculpturen, neem er foto’s van, versnijd de foto’s en maak collages die op hun beurt weer andere kunstwerken worden.

Meike Janssens - porselein en mixed media

Kunstenaar en bezielster

Als kunstwetenschapper met theoretische bagage, volg ik sinds 2017 academie keramiek en mixed media. Mijn andere opleidingen vind je op creanaut.be

Sinds 2019 werk ik met porselein en verschillende materialen, altijd nieuwsgierig naar experimenten. Mijn creativiteit uit zich in workshops, coaching en therapie.

Van 1-op-1 coaching en creatieve therapie tot floreertrajecten, workshops art journaling en keramiek voor volwassenen, en groeibegeleiding met kinderen als (W)Onderzoekers.

My objects of interest - scupture art - Meike Janssens

Ontdek meer

Wil je meer weten over mijn creatieve reis? Neem een kijkje op creanaut.be voor informatie over mijn workshops, kunstprojecten en meer. Samen creëren we kunst, ontdekken we welbevinden en omarmen we een lichter en speelser leven.

Je bent op MeikeJanssens.be voor een kijkje in mijn artistieke wereld, waar keramiek, foto, collage en mixed media samenkomen. Ontdek mijn artistiek servies op maat, workshops keramiek voor volwassenen en de magie van verbinding met je kind door middel van kunst.

Ik kijk ernaar uit je te inspireren en samen kunst te creëren. Welkom in mijn creatieve universum!

Contacteer mij voor meer informatie, reserveringen of gewoon een gezellige babbel over kunst en welbevinden.

“In mijn bescheidenheid doe ik kleine goede daden, die voor sommige mensen in het moment van grotere betekenis zijn.”

Meike Janssens over coaching, creatieve therapie en ontspannen met kunst (en dus ook met keramiek)