Keramiek Gent | kunstenaar en keramiekatelier | keramiek workshop Gent

Individuele workshop - eens proberen porselein

Let it go…let it go…porselein

Spelen voor minder perfectie en meer veerkracht

Ontdek de Magie van Keramiek: Een Reis naar Loslaten en Welbevinden

Een Jaar van Keramiek Workshops: Een Inleiding

Bijna een jaar lang heb ik de eer gehad om mensen van allerlei achtergronden te begeleiden in mijn keramiek workshops. Een diverse groep, elk met hun eigen verhaal en zoektocht.

Zoektocht naar Meerwaarde en Zelfexpressie

Veel deelnemers komen met een verlangen naar meerwaarde, naar kunstzinnige expressie, en vooral naar zichzelf. Het is boeiend om te zien hoe keramiek fungeert als een spiegel voor hun innerlijke reis.

De Opkomst van de Zoekers naar Loslaten

Opvallend is de groeiende groep die naar mijn atelier komt met de wens om perfectie los te laten. Perfectie, dat verlangen naar controle, manifesteert zich op verschillende manieren – van de angst om te falen tot de frustratie als iets niet voldoet aan het perfecte beeld in hun hoofd.

Een Persoonlijke Strijd met Perfectie

In mijn persoonlijke leven heb ik jarenlang geworsteld met perfectionisme, met de angst om te falen, en met het herontdekken van het plezier van eigenwijs spelen als volwassene. Het was een reis die me soms tot tranen bracht, maar die me uiteindelijk ook hielp om de greep van perfectie los te laten.

Porselein als Therapeutische Metgezel

Misschien had ik porselein wel meer nodig dan porselein mij nodig had. Het werken met dit delicate materiaal bracht me vele faalmomenten, van het leeghalen van de oven tot momenten van diepe hartzeer. Maar juist in die kwetsbare momenten vond ik de kracht om perfectie stap voor stap los te laten.

Het Loslaten van Perfectie: Een Dans met Porselein

Nu, met bijna een jaar aan ervaring, kan ik zeggen dat ik het loslaten van perfectie onder de knie heb. Het is een ware kunst om op het juiste moment los te laten, vooral als je werkt met een wilde ziel zoals porselein. Het is een dans van controle en vrijheid die leidt tot verrassende en prachtige creaties.

De Uitnodiging aan Anderen: Loslaten en Ontdekken

In mijn workshops moedig ik anderen aan om de behoefte aan perfectie los te laten, om te omarmen dat kunst en schoonheid vaak ontstaan uit het onverwachte en het niet-perfecte. Het is een reis die niet alleen gaat over het werken met klei, maar ook over het ontdekken van innerlijke vrijheid en welbevinden.

Welkom in de Magische Wereld van Keramiek

Dus, ben je klaar om de magie van keramiek te ontdekken? Welkom in mijn atelier, waar we samen de schoonheid van imperfectie vieren. Laat ons samen deze reis maken, waar loslaten leidt tot welbevinden en waar keramiek fungeert als een therapeutische metgezel op onze persoonlijke ontdekkingsreis.

Dat het schoon is wat ik hier kan en mag doen
Fijn dat je hier bent.
Ik heet Meike Janssens.

Kunstenaar, keramiste, kunsteducator en creatief coach.

Ik ben nieuwsgierig naar twee grote onderwerpen kunst en welbevinden. En die mix ik voortdurend door elkaar.

In mijn huiselijk atelier is er ruimte en tijd om te creëren, voor boetseerplezier en kleurrijke momenten om van te genieten. Samen of alleen, met vrienden, dierbaren, je kinderen,.. . Altijd een moment om vanuit je gedachten naar je lichaam af te dwalen. Ik koppel kunst aan welbevinden tijdens boeiende creatieve sessies en keramiek workshops in Gent.

Keramiek workshops samen met je dierbaren, vrienden en collega’s als kleinschalige teambuilding

duo-workshop keramiek met je kind

Meike Janssens, kunstenaar, keramiek workshop en creatief therapeut gent