Je veelgestelde vragen met antwoorden over je workshop keramiek en meer, die vind je hier.

Hoi workshopper, creatieve duizendpoot en keramiek liefhebber

Ik heet Meike. Ik ben nieuwsgierig naar twee grote pijlers, kunst en welbevinden. Die combineer ik met elkaar in verschillende vormen. Onder andere ook als keramiste en kunstenaar om jou mee te nemen uit je hoofd in je lijf met klei en porselein.

Ik sta altijd open voor een experiment of drie met glas, zand, organische materialen, vormen met papier of jouw specifieke expressie.

Ik verzamelde enkele veelgestelde vragen. Zit je vraag er niet bij? Stel ze via het contactformulier of e-mail naar hallo@meikejanssens.be

Meike Janssens – kunstenaar en keramiste | creatief coachen | life coach | keramiek Gent | mijn eigen kleinschalige keramiekstudio

 


Meike Janssens, kunstenaar met ene kleinschalig keramiek atelier

Pottenbakken dat is zowel handvormen als met het pottenbakkerswiel.

Ik geef enkel workshops handvormen, waar je trouwens heel vrije vormen mee kan maken én interessante resultaten kan behalen. Dus ook allerlei vormen van potten, gebuiksgoed of servies.

Om een dunne elegante pot te draaien heb je toch snel heel wat draaiuren ervaring nodig.

 

Klei, komt voor van rotsen tot slib en is als het geheugen van onze natuur én cultuur. Zoals ik zei wordt op elke archeologische site keramiek (klei en porselein) gevonden. Maar er werd ook verf mee gemaakt om te schilderen. Doorheen de eeuwen werd er gespeeld met materie, water, lucht en warmte of vuur. Mensen zetten dit in om zichzelf expressief te uiten én als functioneel object.

Ik begeleid je in expressie en het technische luik.

  • Alle inschrijvingen verlopen via creanaut.be, je vindt eenvoudig knoppen die je naar mijn andere pagina brengen. Onder creanaut geef ik alle workshop, ook mijn keramiek workshops. En daar kan je ook kiezen voor kunstzinnige mindfulness of voor art journaling. Ik werk ook als beeldend coach en creatief therapeut
  • Je geef op dit moment enkel workshops op aanvraag, ook samen met kinderen. Je vindt een online reserveringssysteem met betaling zodat je gemakkelijk zelf in mijn agenda kan kijken, kiezen én meteen reserveren.
  • Ik heb het heel gemakkelijk gemaakt voor jou en transparant zonder extra ballast van overtollig e-mailverkeer
  • Inschrijvingen zijn finaal. Kan er iemand van jullie groep niet komen, dan raad ik aan zelf een vervanger te zoeken aangezien er geen terugbetalingen voorzien worden. Jullie kunnen wel opteren om de workshop te verplaatsen naar een later tijdstip, daar reken ik een annuleringskost voor aan van 30 euro. Vergelijk het met het kopen van een ticket voor een festival
  • Zwangere vrouwen kunnen deelnemen aan de lessen, aangezien ik zelf glauur

Natuurlijk jij mag kiezen. Klei en porselein hebben elk hun karakter en eigenschappen. Het valt allemaal onder de verzamelnaam keramiek (zowel aardewerk, steengoed als porselein).

Tegenwoordig behoren zelfs ongebakken kunstwerken van klei of porselein tot keramiek. Dus ook als je werkt met glas, zand, stenen, assen en andere materialen blijft het keramiek. Zo weet je misschien weer wat meer.

Dat kan zeker, geef het even aan bij inschrijving of via e-mail

Je mag altijd bescherming voor je kleding meebrengen, al gaat klei en porselein ook wel gemakkelijk uit kleding. Sommige kleurstoffen kunnen hardnekkig zijn.

Verder mag je altijd zelf op ontdekking gaan in interessante texturen, organisch materiaal. Ik heb zelf ook een grote box vol materiaal maar het is toch nog altijd iets persoonlijker 🙂

Met het openbaar vervoer: Mijn atelier ligt dicthtbij Gent Sint-Pieters daar kan je een fiets huren of met de bus komen, het is 20 minuten stappen

Je fiets kan je voor de deur plaatsen of in het fietsenrek in de zijstraat

Je kan in de straat en zijstraten betalend parkeren (5 uur)

Bij elke workshop voorzie ik fruitthee van ‘Puur thee’ en water.

Porselein wordt al ongeveer 3000 jaar in Azië, denk maar aan de dynastieën . De productie in Europa kwam pas later op  gang. Als je denkt dat porselein al al die eeuwen wordt gevonden bij opgravingen of doorgegeven van generatie naar generatie, kan je bedenken dat porselein en keramiek stevige materialen zijn. Het is aanwezig bij verschillende opgravingen en behoren tot de ouds gekende kunstobjecten. Porselein is net iets steviger of resistenter dan steengoed en zeker als aardewerk.

 

Ik steek mijn porselein steevast in de vaatwasmachine. Maar of jij voor jouw werk die keuze maakt, hangt helemaal van jou af. Maar het kan wel.

Interesse in een workshop en nog een vraag? Stuur ze naar hallo@meikejanssens.be of via contactformulier

 

 

 

 

Workshop keramiek in mijn kleinschalige keramiekstudio in Gent

Ik leer, ik test, ik experimenteer en verfijn. Dan geef ik het door aan jou in een workshop keramiek in mijn huiselijk atelier

Workshop keramiek in mijn kleinschalige keramiekstudio voor volwassenen en kinderen

Als creatief coach en begeleider zet ik in op verbinding. Want connectie dat is flow. En flow, dat is je pad naar voluit leven