Keramiek Gent | Workshops en lessenreeks | Slow art en creatieve mindfulness | Meike Janssens

Workshops keramiek in Gent

Van drukte in je hoofd en een volle agenda naar een creatief moment om te genieten van je eigenheid en authenticiteit. Stap even uit je gekende routine en geef je creativiteit weer een plek met klei, porselein en mixed media.

psssst… Wij volgden een workshop porselein met twee en hebben niet alleen veel bijgeleerd maar ook heerlijk kunnen ontspannen. Een workshop bij Meike werkt inspirerend, geeft goesting en laat je even de wereld vergeten!

K. Wauters  – kwam eerst met een vriendin en dan met haar dochter op maat creëren

 

Samen creatief verbinden

Waarom?

Hier kan je keramiek workshops volgen en kennismaken met porselein en klei.

Hier deel ik mijn tomeloze passie en diepe kennis in  workshops keramiek, zowel porselein als klei. Ik maak er een  inspirerende ervaring van. In mijn atelier kun je even verstillen en flow ervaren met klei of porselein. Rust en energie tegelijk.

Van elke workshop maak in een creatieve beleving en haal ik authentieke creativiteit in jou naar boven. Ieder met zijn persoonlijkheid, ervaring en ‘goesting’. Je maakt waar je op dat moment zin in hebt.

Met aandacht voor de verschillende mogelijkheden van porselein en klei van servies, over juwelen tot abstract sculptuur en mixed media. En een cratieve ingang naar meer welbevinden en het creëren van jouw authentieke en wilde schoonheid. Creëren trekt je aandacht volledig in het nu en daar valt je denken even stil. 

Hoofd en handen in verbinding. 

Reserveer alleen of met anderen je plek via de agenda of kom op maat met je dierbaren, collaga’s en zelfs met je (mete)kind.

Met authenticiteit en kunstzinnige liefde

Meike

 
Workshop keramiek in gent, keramiek workshop klei en porselein - meike janssens - kunstenaar-keramiste
Hoi, ik werk momenteel mijn zesde jaar als uitvoerend beeldend kunstenaar af. Ik ben ook kunstwetenschapper en cultuuragoog. Meer lees je op de over mij pagina

psssst…Fantastische workshop klei gevolgd, met veel boeiende tips en toch heel veel ruimte voor eigen creativiteit! Heerlijk rustgevend! Smaakte onmiddellijk naar meer! Ik heb mij alvast opnieuw ingeschreven voor een minireeks.

N. Van Steenberge – heeft zich net opnieuw ingeschreven voor Kickstart je dag met kleurrijk porselein

 
workshop keramiek in Gent. Met specialisatie in porselein
Workshop keramiek (porselein) en natuurlijk materialen in gent
Bloemen en planten worden texturen en indrukken - workshop keramiek in gent

Een moment voor authentiek creëren

Hoe?

Er staan steeds verschillende workshops voor volwassenen op onze agenda waarvoor je individueel of samen met anderen kan inschrijven. Je werkt steeds in een kleine groep en huiselijke omgeving van maximum vijf personen, zo kan je altijd authentiek creëren en krijg je begeleiding op maat. 
Alle workshops worden met opbouwtechnieken of gieten gegeven, je werkt niet aan de draaischijf. lekker traag en met veel vrijheid.
De verschillende workshops kunnen met elkaar gecombineerd worden tot een reeks. En je kan zowel je authentiek servies maken als kiezen voor kunst en experiment. Dat geeft jou heel veel vrijheid om je eigen materiaal, onderwerp en onderzoek te doen. Lekker je eigen weg gaan. 
Ik werk voornamelijk met porselein, dat is puurder dan klei. De kleuren intenser, is translucent, lichter, wordt dunner verwerkt en is sterker dan klei. Toch liever met klei? Dat kan in de workshop op maat of in de mixed media keramiek workshops.
 

psssst…Ik volgde ondertussen al elke workshop, sommige zefs meerdere keren! De leukste? Het porselein gieten en kleuren, ik geniet van de vrijheid die ik heb tijdens deze minreeks. Zelf kleuren maken, mengen en schilderen.

N.  – schreef zich ondertussen ook voot de tweede reeks ‘Kickstart je dag met kleurrijk porselein’ in

 
Interieurobjecten worden lichtobjecten, heerlijk creëren met porselein in gent
Maak je eigen unieke patronen in kickstart je dag met kleurrijk porselein - workshop gent
Workshop keramiek op maat onder vier vriendinnen, genieten van handvormen en klei
Workshop keramiek (porselein) en natuurlijk materialen in gent - workshop keramiek met kinderen - keramiek voor kinderen gent - keramiek gent

psssst…Meike is een zeer enthousiaste kunstenares die heel gedreven haar kennis overbrengt en ons terzelfder tijd vrij laat in onze creativiteit. Alles kan, niets moet! Zo komen unieke werkstukken tot stand.

Isabella kwam al regelmatig genieten van porselein en schreef zich zelfs al meerdere keren in voor dezelfde workshop en reeks

 

Schrijf nu in

Maak je eigen unieke patronen in kickstart je dag met kleurrijk porselein - workshop gent
€142
25 maart en 1 april Minireeks (2 keer) Kickstart je dag met kleur
Nog twee plaatsen - Prachtige kleuren van de lente en porselein.
IMG_0627
€ 289
Vanaf 30 maart- Slow en flow - mindfulness, kunst en creatie
Zes creatieve retreats, mindfulness en creativiteitsitraining
Tijdens een workshop keramiek op maat gaan we al eens aan de slag met natuurlijke materialen en porselein. Mooie combinatie
€78
22 april- porselein en textuur
LAATSTE PLAATS - Opbouwen met papierporselein en natuurlijk textuur.
meike janssens - wearable art
€159
20 mei en 1 juli - Draagbaar sculptuur
Nog drie plaatsen - Maak je eigen draagbare sculpturen met porselein. Mixed media
Meike Janssens - beeldend kunstenaar in Gent - workshops keramiek
€118
3 en 10 juni - Creëer een abstract sculptuur
LAATSTE PLAATS Abstracte sculpturen met porselein en klei - MIXED MEDIA
Porselein gieten en kleur, heerlijk combi. Gemaakt tijdens de workshop keramiek Kickstart je dag met kleurrijk porselein - maak zelf je kleurrijk porselein

Reserveer een keramiek workshop op maat vanaf 2 tot 6 personen

Workshop lichtobjecten en interieurobjecten in porselein - basisworkshop porselein in gent - keramiek workshop in centrum gent
Op maat -Interieurobjecten vaasje, lichtobject of tas... jij kiest

Verhuur keramiekoven

Hulp nodig bij iets specifieks, zoals keramiektransfer? Even wat uitleg nodig bij glazuren?  
 

Zij gingen jou voor

 

Stuur mij jouw bericht

Heb je een suggestie, iets wat je graag zou proberen? Ik luister graag naar wat belangrijk voor je is en zo stellen we samen je workshop of reeks keramiek samen

Laat het even weten via het formulier of stuur een e-mail naar hallo@meikejanssens.be

Tot binnenkort!

Meike

meike janssens contact