Keramiek Gent | kunstenaar en keramiekatelier | keramiek workshop Gent

workshop keramiek - keramiek workshop op maat - gent

Ontdek de Magie van Mislukkingen in Keramiek: Een Emotioneel Avontuur

WONKY, WABI SABI OF MISBAKSEL?

In mijn atelier heb ik heel wat misbaksels zien ontstaan. Kopjes die wiebelen als een pasgeboren lam, vazen waar het water vrijelijk uit stroomt, of borden met onverwachte scheuren. Deze imperfecties vertellen het verhaal van mijn creatieve reis met klei.

Het verborgene onthuld bij de eerste bak

In het begin zijn die kleine foutjes vaak onzichtbaar, althans tot de eerste bak. Naarmate je meer met het materiaal werkt, ontwikkel je echter een scherpere intuïtie om potentiële mislukkingen te herkennen. En dan komt het: wees streng voor jezelf, gooi weg wat niet perfect is, en begin opnieuw. Soms belanden de gebroken stukken in de recuperatieschaal, waar ze een nieuw leven krijgen als porseleinslib.

Herboren uit gebrokenheid

Zelfs de stukken die aan het einde van de rit gebarsten blijken te zijn, krijgen een tweede kans. Ik breek ze verder af tot porseleinstof en gebruik ze opnieuw. Je kunt gebroken scherven weer aan elkaar lijmen met glazuur of zelfs versmelten met glas. Experimenteer en geniet van de onverwachte resultaten die ontstaan.

De onvermijdelijkheid van mislukking

Vaak zie je al voor de eerste bak waar het dreigt mis te gaan. Strengheid tegenover jezelf is dan de enige remedie. Kill your darlings, zij het met een vleugje mildheid.

Porselein als eigenzinnige partner

Niet alles is echter een mislukking. Porselein heeft haar eigen karakter en levenskracht. Het materiaal geeft niet altijd wat je in je hoofd had, maar soms leidt het tot onverwachte, prachtige resultaten.

Speelsheid en mildheid in de klei en blubber

Mijn hoofd zit vaak vol grootse concepten, geboren uit mijn achtergrond als kunsthistorica. Maar ik heb geleerd scherp en mild te zijn tegelijkertijd. Verwacht het onverwachte, geniet van de processen van krimp, verdamping, en hitte die porselein doorloopt.

Hoog mikken en Spelen hand in hand

Mik hoog, wees blij met wat je raakt, en wees mild voor jezelf en het resultaat. Porselein en mildheid zijn schone vrienden, geleerd van een strenge, maar rechtvaardige dame.

De uitnodiging tot spelen met klei

Ga op zoek naar het vrije karakter in de blubber en modder van porselein en klei. Laat het resultaatgerichte los, ontdek, speel en tank inspiratie. Misschien neemt het materiaal je mee op een onverwachte reis, eentje die je zelf niet had voorzien.

Spelen met klei: Meer dan een Uniek Servies

Dus, kom ook eens spelen in mijn atelier. Nodig je playmates uit en ontdek samen de magie van klei, waar mislukkingen een intrigerend onderdeel zijn van het emotionele avontuur.

 
Fijn dat je hier bent.
Ik heet Meike Janssens.

Kunstenaar, keramiste, kunsteducator en creatief coach.

Ik ben nieuwsgierig naar twee grote onderwerpen kunst en welbevinden. En die mix ik voortdurend door elkaar.

In mijn huiselijk atelier is er ruimte en tijd om te creëren, voor boetseerplezier en kleurrijke momenten om van te genieten. Samen of alleen, met vrienden, dierbaren, je kinderen,.. . Altijd een moment om vanuit je gedachten naar je lichaam af te dwalen. Ik koppel kunst aan welbevinden tijdens boeiende creatieve sessies en keramiek workshops in Gent.

Keramiek workshops samen met je dierbaren, vrienden en collega’s als kleinschalige teambuilding

duo-workshop keramiek met je kind

Meike Janssens, kunstenaar, keramiek workshop en creatief therapeut gent
workshop keramiek en porselein Gent - keramiek workshop