Meike Janssens, art and ceramics

Online tentoonstelling

Meike Janssens

Online tentoonstelling

Magie en aandacht, een ode aan je dagelijkse rituelen.

Neem een tasje thee en geniet van mijn tentoonstelling. Laten we samen je gewoontes bijzonder maken.

Unieke en exclusieve objecten voor jouw dagelijkse momenten

Een ode aan het dagelijkse leven met unieke en exclusieve stukken.

Gedufde kleine kunststukken die een vleugje extra magie geven aan de dagelijkse routines, zoals het drinken van een kopje thee. Alle objecten zijn gemaakt op kleine schaal en met oog voor authenticiteit en handwerk. De kleine imperfecties, worden gevierd.

Met zorg en duurzaamheid maak ik objecten in een kleine oplage, ook de verpakking werd zo duurzaam mogelijk gekozen. Op die manier kies ik voor slow art, fashion en design. 

Ik wil een ruimte creëren voor betekenisvolle objecten en momenten.

Een ode aan die dagelijkse momenten.

“ Porselein, kleur en een dagelijks moment om te genieten, meer heb je niet nodig om magie te creëren.”

– Meike Janssens

Draagbare kunst

Draagbare sculpturen of bijzondere juwelen gemaakt met passie. Elk object is uniek en handgemaakt en geen enkele sculptuur is volledig gelijk.

Mijn liefde voor klei en de mogelijkheden van het materiaal sturen mijn passie voor experiment aan.

Unieke sculpturen en kunstobjecten worden draagbaar.

” Bekijk het leven eens met een vleugje schoonheid en wat kunst als draagbare sculptuur.

-Meike Janssens

Sculptuur – Cross-over – fotografie

Klei en porselein zijn fragiele en plastische materialen maar door manipulatie worden ze toch sterk als een harde tweede huid. Mijn tweede huid.

Mijn sculpturen onderzoeken de kwetsbaarheid, vrouwelijkheid en de kracht hiervan. In alles kan een barst komen, dat is het begin van jezelf terug opbouwen en heruitvinden.

Ik daag mezelf dan ook uit om de grenzen van het materiaal op te zoeken. Ik zoek voor mijn eigen tweede taal, mijn beeldtaal. Om op die manier mezelf beter te begrijpen en mijn eigen persoonlijke weg in het grotere plaatje te zetten. Ik wil mezelf en de geschiedenis beter snappen door kunst te maken en vorm te onderzoeken.

Ik onderzoek schoonheidsidealen en de positie van de vrouw doorheen de (kunst)geschiedenis en maak een hedendaagse benadering in keramiek.

Verder onderzoek ik de grenzen van het materiaal en voeg andere materialen toe. Ik maak dan ook bruggen naar andere mediums zoals fotografie en poëzie, om mijn beeldtaal te verbreden en kracht bij te zetten.

Geniet ervan.