Meike Janssens, art and ceramics

Voortgaand Kunstproject

Meike Janssens

Ik creëer objecten die vragen oproepen rond de positie van de vrouw, relaties, het idee ‘wie mooi wil zijn moet lijden’ en gendergelijkheid.

Om die thema’s te onderzoeken doorkruis ik de (mode)geschiedenis. In mijn werk verweef ik niet alleen mijn persoonlijke thematiek, maar speel ik ook met kunstgeschiedenis, mythes, sociale en politieke gebeurtenissen.

De sculpturen zijn gemaakt om aan te trekken op het eerste gezicht, maar zijn opgevat als bizarre objecten. Vaak zijn het ongemakkelijke of zelfs pijnlijke, toch draagbare, sculpturen waarmee ik grotere mechanismen wil bespelen zoals de versmeltende of net overheersende relatie tussen subject en object. 

Mijn huid is letterlijk de kwetsbare begrenzing tussen de sculptuur en mijn innerlijke beleving, tussen binnen en buiten. Op zoek naar wie we zijn, wat ons bepaalt en hoe we ons verhouden ten opzichte van elkaar en de wereld.

Door het ambigue van aantrekken en ongemakkelijkheid wil ik mijn intieme perceptie brengen van schoonheid, vrouwelijkheid, kwetsbaarheid en meer uitgebreid identiteit.

 

Ik vertrek vanuit het medium keramiek en maak een cross-over naar fotografie, video en performance.

Voortgaand project
Laatst geüpdatet op 17/12/2020.