Keramiek Gent | Workshops en lessenreeks | Slow art en creatieve mindfulness | Meike Janssens

Wat was het beste wat jou overkwam? Dankbaarheid

Op de loer voor het beste

Het beste.
 
Hop snel uit bed, wat granola eten. Hup mijn kommetje op de grond, aan diggelen.
 

Even snel naar de winkel om nog wat champignons, een rij aan de kassa natuurlijk. Even kijken bij de selfscan, voor de zoveelste keer niet open. Dan maar terug naar de rij, nu nog wat verder.

Hup nog even snel naar de bibliotheek en dan de keramiekoven laden.
Hop mijn eigen creaties breken terwijl ik ze in mijn handen heb, dan toch maar in de oven steken. Ja… in 7 brokken. Oef… de creaties van mijn workshoppers geraken wel netjes in de oven.
Hup snel even een e-mail naar de deelnemers van de workshop van drie en tien december, kleuren met porselein. En dan nog de verkeerde datum in de e-mail zetten natuurlijk.
 
Ik zei nog tegen mezelf… het is te zeggen tegen een van mijn hersendelen (we hebben er namelijk vier). Het is niet mogelijk, gaat het écht zo een van die dagen worden. 
 
Want nadien ging ik even wandelen, ja een van die dagelijkse routines. En dat is dubbel zo hard nodig ‘op van die dagen’. Nu iedereen heeft zo van die dagen natuurlijk =)
 
En weet je… het zijn die dagen dat je net oplettend kan zijn. Op de loer liggen voor dankbaarheid, voor het kleine genieten. Voor het schone.
 

Maar het beste dat mij gisteren overkwam? Rond 16u scheen er precies een grote koplamp op mijn rug. Ik keek op, het was prachtig. Die laagstaande oranje vuurbal, die de volledige straat verlichtte met een heerlijke oranje gloed. WAW.

En ‘s avonds gaf ik er een volledige lap op in een workshop porselein voor twee en ik dacht… ik ben toch gezegend :). Van ‘zo een van die dagen’ was niet veel meer te merken. 

En bij jou?