Geef eens wat positivologie kado

 

Geef verbinding als geschenk

Echt een van de basisbehoeften van iedereen, van jong tot minder jong. Verbinding kan je voelen in relaties, in relaties die positieve emoties en ervaringen triggeren.

Een positieve relatie is er eentje waarin je met plezier en lichtheid tijd met elkaar deelt. Je kan veel met elkaar delen en ik heb het hier al voornamelijk gehad over positieve emoties. Maar in echte verbinding kan je het goede en minder goede delen met elkaar. Delen wat goed gaat in je leven en werk, dat wat je doet floreren. En de tegenslagen en zorgen, je problemen en kwetsbaarheden.

Je laat even weten dat je aan de andere denkt, geeft een schouderklopje, deelt tijd met elkaar. En je kan plezier delen met elkaar, als in (en ik trap een open deur in) leuke dingen doen samen.

Positieve relaties doen je floreren in je leven. Floreren als in blijer, gelukkiger, creatiever  en gewaardeerd voor wie je bent.

Dus cadeautips deel 1: Onderneem samen leuke activiteiten

Vertrek samen op creavontuur met je zus, collega, mama en (mete)kind.

Zowel bij creanaut kan je samen creëren als een keramiekworkshop bij meikejanssens.be. Specifiek bij creanaut kan je uitkijken naar het aanbod kunstzinnig beleven, als is samen groeien ook heel verbindend uiteraard.

Of geef eens een museumpas als kado.

 

Geef positieve emoties als geschenk

Positieve emoties en ervaringen, zelfvertrouwen en talenten of een portie veerkracht. Het ervaren van positieve emoties verbreedt je denkpatronen en maakt je dus creatiever. Wat dan weer heel wat voordelen heeft.

Om er maar een paar te benoemen, een betere gezondheid, meer veerkracht, optimistischer en dus ook meer gelukservaringen zijn enkele voordelen. Allemaal fijne positieve geschenkjes om te geven en krijgen.

Cadeautips deel 2: Geef positieve emoties

Geef eens een avond lachen of verwondering kado. Denk aan een ticket van NTGent of een andere theatervoorstelling. Of een mooie dansvoorstelling van Ballet Vlaanderen bijvoorbeeld.

Ook gewoon een ticket voor een museum of een tripje naar het bos kunnen al heel wat positieve emoties geven. Of ga eens varen met een bootje in de omgeving van Gent. Ik ging ooit eens varen regio Lokeren, heel mooi ook. Of ga samen brunchen, ik ging al een paar keer bij Oyo Gent (lekkere vegan pannenkoeken 🙂 ). Toegegeven deze tips passen ook bij verbinding :).

Of ook leuk een wegwerpfototoestel om alles waarvoor de gelukkige verwondering voelt te fotograferen. Leuk, je weet niet goed wat je fotografeert dus dubbel plezier bij het ontwikkelen. Dat gevoel van Awe (some).

Deze zijn wel wat duurder dan vroeger (als in toen ik jonger was, zijnde 25 jaar geleden).

Uiteraard kan je die ook ervaren tijdens een creavontuur en expeditie van creanaut of zelf je eigen keramiek komen maken bij mij.

Specifiek bij creanaut kan je uitkijken naar het aanbod kunstzinnig groeien.

 

 

Doe eens iets voor iemand anders en dankbaarheid

Ken je het boek RAK  nu drie euro bij Lannoo, daar kan je het echt niet voor laten. En het leuke is, je kan er samen eentje of meerdere uit kiezen om samen te doen. En je doet een act of kindness en je gaat in verbinding. Resultaat ook nog een hoop positieve emoties.

The whole shebang dus =).

Nog dichter bij jou? Bak eens koekjes voor iemand en verpak ze mooi. Misschien kan je de koekjes samen met iemand versieren en er zo ook een moment van verbinding van maken. Of geef een mooi schriftje als geschenk (waar de gelukkige dan elke dag kleine gelukjes of momenten van dankbaarheid kan in koesteren).

Breng eens een bedankbezoek aan iemand. Schrijf een brief of een aantal zinnen met een tekening bijvoorbeeld over waarom je zo dankbaar bent voor wat die persoon deed/doet voor je. Of wat die voor je betekent. Want jullie zijn beiden geluksvogels, deel dat gelukje.

 

 

Door jezelf een geschenk te geven maak je een ripple effect

Je geeft aan anderen en dat is ook altijd een beetje krijgen. En je kan ook een geschenkje aan jezelf geven. Want als jij goed in je vel zit of gaat floreren, floreren anderen in je netwerk (tot drie golven!!) gewoon mee. En wat je leert, maakt en ondervindt bij creanaut dat geef je door aan je naasten of kinderen.

Heerlijk toch? Zo maak jij mee een creatieve en positieve rimpel vol synergie.