Meike Janssens klei in kunst

Meike Janssens – keramiekatelier en kunsthuis 

 

Duurzaam

Alle objecten worden gemaakt met klei of porselein. Deze kleisoorten komen uit onze buurlanden en worden binnen Europa gedolven.

Alle objecten worden met de hand gemaakt in mijn atelier in Gent en vervaardigd op kleine schaal. De functionele objecten in hele kleine oplages, de andere objecten zijn unieke stukken.

Soms gebruik ik ook gevonden materialen of gerecycleerde materialen om mijn ontwerpen vorm te geven. Zoals flessenglas, gerecupereerd karton of gevonden materialen uit de omgeving of verzameld op uitstapjes. 


Hernieuwbare energie
 

De keramiekoven loopt zoveel mogelijk op hernieuwbare energie, zo probeer ik daar ook rekening te houden met de voetafdruk van mijn stukken. Het kan dus zijn dat ik wacht met objecten te bakken tot zonnige dagen. Het water dat gebruikt wordt in het proces wordt zoveel mogelijk gehaald uit gerecupereerd regenwater. 


Duurzame verpakking

Momenteel ben ik nog op zoek naar verpakkingen die zoveel mogelijk gerecycleerd of gerecupereerd zijn en opnieuw door jou in de cirkel kunnen. De naam – en juwelenkaartjes zullen vervaardigd zijn uit gerecycleerd papier.


Minimal waste

Alle restjes klei, die opgedroogd zijn maar niet verwerkt tot objecten worden opnieuw gerecupereerd.. Ik maak er graag ‘wabi sabi’ kunstobjecten uit. Deze restjes, die schijnbaar hun glans verloren hebben, krijgen steevast een nieuw leven. Ook de objecten die ergens in het proces de eindmeet niet halen, worden gerecupereerd in kunstobjecten. 


CLOSE THE LOOP

 

Ik wil samen met jou ook werken aan circulaire objecten en een gesloten circuit. Mocht er een van je gekoesterde stukken breken, gooi het dan niet meteen weg. Je mag deze altijd opnieuw bezorgen, dan versmelt ik de scherven met flessenglas of gewoon aan elkaar tot nieuwe draagbare kunstobjecten.

Jij krijgt een kortingsbon van 10% op je nieuwe aankoop. 

Zo werken we samen aan een kunstzinnige loop..

Ik hou van de planeet.

Meike Janssens – keramiek en kunst

Meike Janssens

Keramiekatelier en kunsthuis Gent

hallo@meikejanssens.be

© 2020 Meike Janssens – door Meike Janssens